Blijf actief en vitaal door een ontspannen herfsttocht op de e-bike

De ‘R’ is alweer even in de maand, de bladeren vallen van de bomen, het weer is onstuimig. Kortom, het is herfst in Nederland. Het klinkt verleidelijk om met warme choco bij de kachel te zitten, maar toeren op een e-bike van Stella is minstens zo leuk. En je blijft nog fit ook!

Hoe heerlijk is een flinke fietstocht op z’n tijd? Vooral in deze periode, met overal prachtige herfstkleuren en hier en daar een paddenstoel die tussen het bladerdek oppopt. Het ietwat ruige weer is wellicht geen pretje, maar met een e-bike van Stella heb je eigenlijk altijd wind in de rug en leg je moeiteloos veel kilometers af. Al helemaal wanneer je door een heuvelachtig landschap rijdt en je omhoog aan het fietsen bent. Met de juiste krachtige e-bike laat je die heuvel zo achter je. En dankzij de dagrijverlichting ben je altijd goed zichtbaar voor andere weggebruikers; wel zo handig tijdens een herfstige dag. Zo ga je volledig ontspannen op pad!

Herfsttocht op de Veluwe

Gelukkig barst Nederland van de mooie fietsroutes. Wel eens een herfsttocht gemaakt op de Veluwe? Overal prachtige fietspaden, al kronkelend tussen loof- en naaldbomen in alle soorten en maten. En wie weet spot je een eekhoorn, hert of verdwaald everzwijn. Ook kun je naar het Nationale Park De Hoge Veluwe, een fraai natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. Én zo’n veertig kilometer aan fietspaden. Gelukkig kun je bij de informatiebalie allerlei fietsroutes verkrijgen, zodat je op ontspannen wijze met je e-bike de omgeving kunt verkennen. En mocht je het handig vinden: Stella biedt ook een GPS-fietscomputer aan, voorzien van een voorgeladen fietskaart die de populaire routes van andere fietsers laat zien. Daarnaast houd je dankzij het display, dat is bevestigd op het stuur van je e-bike, in één oogopslag bij in welke ondersteuningsstand je fietst, wat je snelheid is en hoeveel kilometers je al hebt gereden. Hoe leuk is dat!

Herfststorm trotseren met je e-bike

Het is dus zeker een goed idee om de natuur te verkennen met je elektrische fiets. Je ziet daardoor nog meer van al het moois om je heen, zonder je bovenmatig in te spannen. Hoe hard je trapt en hoeveel trapondersteuning je aanzet beslis je namelijk lekker zelf. Geen probleem dus als je geen geoefende fietser bent, of als je conditie niet optimaal is. Een kleine herfststorm of zelfs windkracht acht hoeft jou er dus niet van te weerhouden een heerlijke tocht op je e-bike te maken. En zelfs een fikse regenbui trotseer je met gemak (mits je een goed regenpak hebt): de e-bikes van Stella zijn volledig afgesloten voor vuil en vocht. Dus maak je vooral geen zorgen als je onverhoopt met jouw elektrische fiets in een hoosbui terechtkomt; de fijne trapondersteuning zorgt er in ieder geval voor dat je snel thuis bent!

De heuvels in Zuid-Limburg beklimmen

Ook Zuid-Limburg is een geliefd fietsparadijs, met uitdagende heuvels en prachtige vergezichten. De talrijke fietsknooppunten nemen je mee langs het water, door de heide en door de bossen. En vooral in de herfstperiode is de omgeving ontzettend mooi, met verbijsterende kleuren van felrood en oranje tot roestbruin en helder geel. En zoals eerder gezegd: de hoogte in met je e-bike is geen probleem. Stella heeft een flink assortiment elektrische fietsen met krachtige middenmotoren, geschikt voor de wat steilere oppervlakten of als je een tochtje in de bergen wilt maken. De lichte motor ondersteunt jou waar nodig is, waardoor je zonder moeite met jouw elektrische fiets ‘de hoogte in kunt’. Ben je helemaal opgeladen van je herfsttocht door de Limburgse natuur? Geniet dan nog even van een welverdiend drankje in Maastricht of Valkenburg!

Fietsen langs maritiem historie

Aan de oostkant van de stad Groningen ligt het Winschoterdiep, een kanaal dat in de 17e eeuw is aangelegd tussen Winschoten en Groningen. Vanaf de Stad Groningen splitst het Winschoterdiep zich en gaat het als Eemskanaal verder naar Delfzijl. Tussen Hoogezand en Waterhuizen ligt de kraamkamer van de noordelijke scheepsbouw, waar sinds eeuwen en tot op de dag van vandaag zeeschepen gebouwd worden. Uniek voor deze locatie is haar ligging. Omdat het Winschoterdiep smal is, gaan schepen hier dwars te water, wat een indrukwekkende vloedgolf veroorzaakt. Wil je een keer getuige zijn van een tewaterlating? Hou dan de agenda met tewaterlatingen in de gaten en ervaar het zelf. Startpunt voor een fietstocht langs indrukwekkende werven en maritiem verleden is cafetaria De Kombuis in Waterhuizen, tegenover de werf. Hier is een ruime parkeerplaats waar met name in het weekend voldoende plek is om te parkeren. Vanaf hier fiets je ongeveer 15 km naar Foxhol. Via Kropswolde fiets je over het Polderpad langs het Foxholstermeer en Westerbroekstermadepolder weer terug naar Waterhuizen.

Benieuwd naar het aanbod Stella-fietsen?

Bekijk dan snel alle e-bikes en vraag vrijblijvend een brochure aan.