5 x fietsroutes voor in de winter

In de winter ziet de natuur er compleet anders uit. Sneeuw, ijs of een rijplaagje op het gras levert prachtige winterse taferelen op. Een goed moment voor een frisse fietstocht, het liefst met een kop dampende snert. Wij hebben vijf mooie winterse fietsroutes voor je uitgezocht, (o.a.) in samenwerking met Fietsnetwerk.nl

Het Haagje van het zuiden

Breda, Oosterhout, Dorst, Ulvenhout
Tot 1795 waren de burgers van Breda onderdanen van de heer van Breda. Vanaf 1403 kregen de heren de titel graaf van Nassau, en vanaf 1538 de titel prins van Oranje-Nassau. Daarmee werd de stad met zijn prachtige historische stadskern een Oranjestad en kreeg het de bijnaam 'het Haagje van het zuiden'. Bij Dorst fiets je door Boswachterij Dorst, oorspronkelijk heette dit gebied de Seterse Heide. waarop in de 19e eeuw grove dennen werden aangeplant. Totdat het bos voor een groot deel weer werd gekapt omdat het militair oefenterrein werd. Nu is het in bezit van Staatsbosbeheer die het gebied opnieuw beplant heeft.

Klik hier voor de route + afstapmomenten.

Fietsroute Molens in Gelderland en Brabant

Wijchen, Cuijk, Grave, Ravenstein
Bij molens denken mensen vaak aan de provincie Noord- en Zuid-Holland. En het is waar, er staan veel molens in Holland. Maar ook in de rest van Nederland kom je molens tegen. Zoals bijvoorbeeld in dit mooie stukje van ons land. De route laat je niet alleen met molens kennismaken, maar we hebben ook nog een paar andere bijzondere bezienswaardigheden voor je toegevoegd. Naast al deze interessante bezienswaardigheden fietst je door prachtige natuurgebieden als de Overasselt en Hatertsevennen, het Heumense bos, de Kraaijenbergse Plassen en langs de oevers van de Maas. Vergeet niet om bij knooppunt 66 naar de overkant van het water te kijken, als extraatje zie je namelijk aan de overkant van de rivier ook nog molen Zeldenrust in Overasselt staan.

Klik hier voor de route + afstapmomenten.

Fietsroute Shoppen en fietsen 

Goes, Wolphaartsdijk, Kattendijke
Deze route is perfect te combineren met een middagje (kerst)shoppen in Goes. Goes staat dan ook wel bekend als ┬┤de winkelstad┬┤ van Zeeland. Wist je dat er in Goes bijna 300 winkels zijn, dus uitgeshopt raak je nooit. De centrale markt is het hart van dit bruisende stadje. Struin vanaf daar door de schattige smalle winkelstraatjes en ontdek de leuke boetiekjes en winkeltjes in de oude middeleeuwse panden. Of kies voor een leuk tentje met snert of warme choco op het menu! Stap daarna lekker op de fiets en ontdek wat de omgeving van Goes nog meer te bieden heeft.

Klik hier voor de route + afstapmomenten.

Lichtjesroutje in Deventer

Kom naar de prachtige Hanzestad Deventer voor een heerlijk middag fietsen. Verken de prachtige omgeving en rijd aan het einde van de middag vooral even naar het centrum, want dat is prachtig verlicht met de mooiste objecten, kerstbomen en nog veel meer. 

Klik hier voor meer info.

De Grote Rivierenroute (40 km)

De Grote Rivierenroute is een fietsroute vanuit Zaltbommel. Vanaf de oude vestigingstad aan de Waal duik je Rivierenland in. Het grootste gedeelte van de Grote Rivierenroute fiets je langs de rivieren Waal en Maas en kun je genieten van het prachtige winterse rivierenlandschap.

Klik hier voor de route.