5 x fietsroutes voor in de kerstvakantie

Traditiegetrouw zit je met kerst gezellig te tafelen met familie. Inspiratie nodig voor 'een keer wat anders'? Tijd om eropuit te trekken met de elektrische fiets en de leukste plekjes in ons eigen kikkerlandje te ontdekken. We selecteerden in samenwerking met Fietsnetwerk.nl vijf gave routes die je perfect in de kerstvakantie kunt fietsen. 

Fietsroute Maastrichtse bergen

Maastricht, Lanaken
Spring op de e-bike en ontdek het westelijke gedeelte van Maastricht. Je stuit op bergen als de Sint Pietersberg, Zonneberg, Cannerberg en de Jezuïetenberg. In het natuurgebied rondom de Sint Pietersberg ligt ook de Oehoevallei, waar je mogelijk uilen spot. En om het af te maken: de grotten van de Jezuïetenberg zijn een absoluut hoogtepunt, dus reserveer gauw een rondleiding. 

Klik hier voor de route + afstapmomenten.

Fietsroute Rondje Valkenburg 

Valkenburg, Gulpen, Schin op Geul
Eén van de leukste plekken van Zuid-Limburg. Dat is zonder twijfel Valkenburg, gelegen tussen de groene heuvels. De ideale uitvalsbasis voor een fietstocht door het landschap, zoals de Cauberg en Gulperberg. Deze route laat je kennismaken met Valkenburg en omgeving.

Klik hier voor de route + afstapmomenten.

Fietsroute Mokum op de fiets

Amsterdam, Amstelveen
Ontdek Amsterdam en bijbehorende stadsgrachten, een typisch Nederlands gezicht. Fiets langs de vijvers van het Vondelpark en passeer natuurlijk (een gedeelte van) de grachtengordel. Ook leidt deze route je door het Amsterdamse Bos, waarvan een groot deel op Amstelveens grondgebied ligt. Vanaf het Amstelpark rijd je helemaal langs de Amstel, de rivier die de stad haar naam gaf (van oudsher Amstelledamme).

Klik hier voor de route + afstapmomenten.

Fietsroute over het eiland van Dordt

Dordrecht
De Engelse krant The Times heeft de stad Dordrecht ooit benoemd tot een 'verborgen parel' en daar zijn wij het helemaal mee eens! Fiets een prachtige route door één van de oudste steden van Nederland en ontdek in vijf kilometer alle mooie plekken van de stad.

Klik hier voor de route + afstapmomenten.

Fietsroute Parkstad Arnhem

Arnhem, Mariëndaal, Klarenbeek
Ga op ontdekkingstocht in Arnhem en verken de parken Sonsbeek, Zypendaal en Gulden Bodem, die een groot deel van Arnhems grondgebied innemen. Aan de rand van Park Sonsbeek ligt Natuurcentrum Arnhem (tussen knooppunt 69 en 42): de ideale startplek voor je fietsroute. Hier vind je informatie én inspiratie voor de beste groenbeleving in Arnhem.

Klik hier voor de route + afstapmomenten.