4 x fantastische bestemmingen voor een vakantie op de elektrische mountainbike

Gek op fietsvakanties én sportief aangelegd? Wordt één met de natuur en ervaar de complete vrijheid tijdens een heerlijke mountainbikevakantie. Pak je elektrische mountainbike (e-MTB) en trek eropuit in de bossen of bergen. Inspiratie nodig? Geen probleem: wij delen met liefde onze favoriete mountainbikebestemmingen in Europa.

Bike Trail Tirol - Oostenrijk

In Tirol kun je perfect terecht voor de gaafste trails. Een subliem voorbeeld is de 'Bike Trail Tirol', de langste ononderbroken mountainbiketrail in de Alpen. Met 32 etappes, 1000 kilometer en 27.000 hoogtemeters leidt de trail je door verschillende regio's van het land. Je moet flink wat tijd uittrekken om maar een fractie ervan te ontdekken op je elektrische mountainbike, al weet je in ieder geval zeker dat je nooit twee keer dezelfde route fietst! Klik hier voor de verschillende etappes.

Baiersbronn - Duitsland

Mountainbiken rond Baiersbronn - in het Zwarte Woud - is één van de beste manieren om meer van het landschap te zien. En meteen plezier voor het hele gezin, want het plaatselijke e-MTB netwerk omvat maar liefst 400 kilometer! Geen idee waar je moet beginnen? Hier vind de twintig populairste (e-)MTB-routes rond Baiersbronn.

Gran Canaria - Spanje

De hele dag bakken op het strand en met een cocktail naar de zonsondergang staren? Kan allemaal op Gran Canaria, al weten veel mensen niet dat je er ook fantastisch kunt mountainbiken. Er is namelijk veel bergachtig landschap met monsterlijke beklimmingen, die perfect weggelegd zijn voor een elektrische mountainbike. Leef je uit op rotsachtige tracks en spannende trails. Hier een handvol suggesties.

Buiten het asfalt in eigen land

Nederland vlak? Klopt! Maar tóch zijn er op eigen bodem genoeg gave tracks voor elektrische mountainbikes te vinden. Neem bijvoorbeeld de route door bossen en duinen bij Westenschouwen in Zeeland of geniet van de natuur, inclusief hoogteverschillen, bij de Utrechtse Heuvelrug rondom Paleis Soestdijk. Klik hier om één van 256 routes te ontdekken en geef meteen aan hoeveel kilometer je wilt fietsen.

Wil je weten hoe je je e-bike klaarmaakt voor een trip? Lees hier verder.