210525-Zorgeloos_fietsen-Hero-2880x1120
210525-Zorgeloos_fietsen-Hero-750x860

Veelgestelde vragen Zorgeloos Fietsen

Hoe werkt een 'connected e-bike' van Zorgeloos Fietsen?
Als je kiest voor Zorgeloos Fietsen schaf je een e-bike aan die verbonden kan worden met internet en daardoor veel extra voordelen biedt op het gebied van veiligheid en fietsplezier voor de gebruiker. Deze 'connected e-bike' is voorzien van een module met GPS-chip, waardoor je fiets in verbinding staat met de Ella Assistent-app op je smartphone. Zo heb je altijd inzicht in je fietsgegevens. En bij eventuele diefstal worden trackinggegevens doorgegeven aan de bike hunters, die gespecialiseerd zijn in het vinden en terugbrengen van
jouw gestolen fiets.

Een Zorgeloos Fietsen-e-bike kun je via ANWB verzekeren met een speciale fietsverzekering. De verzekering biedt dekking bij diefstal van je fiets, bij een ongeval en je kunt gebruikmaken van pechhulp. Mocht je fiets onverhoopt toch gestolen worden, dan biedt de verzekeraar een opsporingsdienst aan, onze eigen bike hunters. Deze bike hunters proberen je fiets op te sporen met behulp van de GPS-module in de fiets. Vinden ze jouw e-bike niet na 48 uur, dan mag je via je verzekering een andere fiets uitzoeken. De verzekeraar bepaalt de dagwaarde. Via de Ella Assistant-app kun je met een druk op de knop diefstal melden of pechhulp inschakelen.

Wat betaal ik als ik kies voor Zorgeloos Fietsen?
Zorgeloos Fietsen is een totaalpakket met e-bike (inclusief dus GPS-module), vijf jaar garantie, verzekering en Ella Assistant-app. Je betaalt voor de aanschaf van de e-bike en daarnaast enkel €3,58* per maand aan verzekeringspremie. En met een eenmalige investering van slechts €49,- geniet je van vijf jaar connectiviteit én zorgeloos fietsplezier.

* Berekend op basis van de ANWB Doorlopende Fietsverzekering Diefstal en BeschadigingPlus voor een klant wonend in Regio 1 en de Livorno Easy FDST. De vanafprijs van deze e-bike is €999,-, wat betekent dat je €3,58 euro per maand o.b.v. jaarlijkse facturatie betaalt in Regio 1. Bij een e-bike van €2.500 is dat bijvoorbeeld €6,75 euro in dezelfde regio. De regio-indeling is op basis van diverse criteria gemaakt door de verzekeraar. Vraag jouw e-bikeadviseur naar de tarieven.

Heb ik een internetverbinding op mijn telefoon nodig?
Om de actuele gegevens van je fiets te bekijken in de app, is een internetverbinding via 3G, 4G of WiFi vereist. Wanneer er geen internetverbinding is, zie je de laatst bekende gegevens van je fiets. Bovendien is het zonder internetverbinding niet mogelijk om diefstalbeveiligingsmeldingen te ontvangen en diefstal te melden via de app. Uiteraard kunnen deze meldingen wel telefonisch gedaan worden.

Hoe download ik de Ella Assistant-app?
Je kunt hier de app downloaden voor Android en iOS. Je kunt ook zoeken in de App Store of Google Play op ‘Ella Bike’. Tip! Installeer de app pas nadat de e-bike geleverd is.

Wat gebeurt er als mijn fiets wordt gestolen?
Als je fiets wordt gestolen, meld je dit eenvoudig en snel via de Ella Assistant-app. Onze bike hunters komen direct in actie en gaan op zoek naar jouw e-bike; jij mag lekker ontspannen en het werk overlaten aan deze experts. Is jouw e-bike niet gevonden na 48 uur? Dan mag je van de verzekering een andere e-bike uitzoeken die even oud of nieuwer is en in dezelfde of een betere staat verkeert. Eventuele schade die het gevolg is van de diefstalpoging wordt vakkundig hersteld door Stella.