E-bike of accessoires retourneren? Zo doe je dat!

Heb je je e-bike gekocht buiten de verkoopruimte, zonder dat je de e-bike eerst hebt uit kunnen proberen? Dan heb je meestal 14 dagen na ontvangst de tijd om jouw aankoop te retourneren. Dit is bijvoorbeeld het geval, wanneer je een bestelling via de webshop hebt geplaatst

We leggen je graag uit wanneer je jouw e-bike of accessoires mag retourneren en hoe dat  in z’n werk gaat.

 

Jouw aankoop retourneren

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. De snelste en meest simpele manier om je herroepingsrecht uit te oefenen is om het herroepingsformulier ingevuld naar ons op te sturen naar: info@stellafietsen.nl.

Als je nog aanvullende vragen hebt, kan je altijd terecht bij onze klantenservice.

 

Voorwaarden retourneren

Als je jouw aankoop wil retourneren, dan moet er aan onderstaande voorwaarden worden voldaan:

  • De e-bike of accessoire is onbeschadigd
  • De e-bike of accessoire is schoon
  • De e-bike is compleet (alles wat meegeleverd is, is aanwezig)
  • Er is maximaal vijf kilometer gefietst met de e-bike
  • De accu en oplader, alsmede de bijgeleverde onderdelen, zitten nog in de originele verpakking

De retourkosten komen voor jouw rekening. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor waardevermindering van de e-bike of accessoire, bijvoorbeeld door vermissing of schade.

Daarom vragen we je, als je via het herroepingsformulier hebt aangegeven dat je jouw e-bike wil retourneren, om – bij voorkeur - de e-bike in te leveren bij onze fietsenwinkel / hoofdkantoor in Nunspeet. Samen met één van onze e-bike-experts controleren jullie de e-bike op bovengenoemde voorwaarden. Als alles in orde is, ontvang je vervolgens van de expert een retourbewijs. Dit is voor jouw eigen administratie.

Als je niet in staat bent om de e-bike in te komen leveren, dan kunnen we ook een afspraak maken om de e-bike op te komen halen. Hier zijn echter wel transportkosten aan verbonden van € 70,= per e-bike. Uiteraard kun je hier ook een eigen vervoerder voor inschakelen.

Wij zullen jouw verzoek zo snel mogelijk verwerken en je via de mail of telefonisch op de hoogte houden.

 

Geld terug

Je krijgt het bedrag met hetzelfde betaalmiddel terug als waarmee je hebt betaald, tenzij we een andere manier van terugbetaling zijn overeengekomen.

Wij mogen maximaal 14 dagen wachten met terugbetaling tot wij de producten hebben teruggekregen en mits aan de voorwaarden voor retourneren is voldaan. In beginsel ontvang je het volledige bedrag terug, wat je tot dan toe aan ons hebt betaald. Is niet aan alle voorwaarden voldaan, dan mogen wij de kosten of de schade die dat met zich meebrengt in mindering brengen op het bedrag dat je van ons ontvangt.