Stella stopt ‘Hamster niets en pak de fiets’-campagne

Onze recente ‘Hamster niets en pak de fiets’-campagne, maakt helaas bezorgde reacties los bij het publiek omdat de campagne mensen oproept om naar buiten te gaan.

Eric Scherder, neuropsycholoog, zei afgelopen week in het AD het volgende: “Nederlanders, blijf in beweging. Je kunt gewoon naar buiten om te fietsen, wandelen of hardlopen”. Het vergroot de lichamelijke weerstand en daarmee de weerbaarheid tegen het coronavirus. Ook het RIVM bevestigt dat naar buiten gaan geen probleem is mits men zich houdt aan de opgestelde richtlijnen: ‘houd altijd 1,5 meter afstand om coronabesmetting te voorkomen’ dus ook op de e-bike. ‘Ziek of verkouden? Blijf thuis!’

In de media werd vanmorgen duidelijk dat in drukbezochte wandelgebieden de adviezen van het RIVM massaal werden genegeerd, dit is niet wat wij als e-bikemerk willen stimuleren. Hierdoor hebben we besloten per direct onze campagne, die aanmoedigt je weerstand te versterken door te fietsen, te stoppen. Stella heeft de veiligheid van haar klanten, medewerkers en omgeving erg hoog in het vaandel staan. Zo werkt een groot deel van onze medewerkers vanuit huis. Voor collega’s die op locatie werken zijn maatregelen genomen zoals opgesteld door het RIVM.