Stella steunt VVN in ‘De scholen zijn weer begonnen’ campagne

Op maandag 20 augustus lanceerde VVN (Veilig Verkeer Nederland) de bekende ‘De scholen zijn weer begonnen’ campagne. Met deze campagne maakt VVN met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Stella ziet samen met andere bedrijven ook de noodzaak van de campagne en ondersteunt VNN.

De campagnedoeken van VVN met daarop de tekst ‘De scholen zijn weer begonnen’, zijn in heel Nederland nadrukkelijk zichtbaar. Met deze actie wil VVN met name automobilisten extra alert maken op scholieren in het verkeer. Dit komt mede doordat kinderen van 12 jaar in september vaker betrokken raken bij incidenten in het verkeer, vergeleken met de rest van het jaar (Letsel Informatie Systeem van VeiligheidNL, 2015).

Tips aan scholieren die Stella e-bikes kopen

“Het aantal e-bikes dat we verkopen aan jongeren die naar (de middelbare) school gaan stijgt. Alle jongeren die bij ons een e-bike kopen, geven we advies en praktische tips. Hieronder valt o.a. uitleg over rustig wegfietsen vanuit stilstand, het gebruiken van de juist ondersteuning en de juiste zithouding. Eenvoudige punten, maar wel belangrijk om ongevallen te voorkomen”, vertelt de E-bike Adviseur van Stella.

Alle Stella e-bikes zijn begrensd waardoor het niet mogelijk is om harder te fietsen dan 25 km/u. “Aan scholieren vertellen we dat het van belang is om te allen tijde op de snelheid te letten tijdens het fietsen, zowel voor hun eigen veiligheid als die van andere weggebruikers. We hopen met ons advies de scholier nog meer bewust te maken van het veilig gebruik van een e-bike”, aldus de Stella E-bike Adviseur.

Stella chauffeurs steunen actie VVN

Veiligheid in het verkeer heeft bij Stella altijd de volledige aandacht. Ook ‘De scholen zijn weer begonnen’ campagne wordt ondersteunt. Omdat er dagelijks ruim 125 bussen van Stella door heel Nederland rijden, vragen we als werkgever aan de chauffeurs om extra alert te zijn op scholieren in het verkeer.