Stella Livorno Steps beoordeeld met een 8,2 in ANWB Fiets Select 2018!

De ANWB Fiets Select-jury beoordeelde de Stella Livorno Steps met maar liefst een 8.2!

Tijdens deze test worden alle e-bikes grondig getest door echte ANWB-leden. Zo maakten ANWB-leden vele testritten op meer dan honderd verschillende e-bikes die op dit moment bij de fietsspeciaalzaak in de showroom staan.

Tijdens de proefritdagen rijden ANWB-leden met diverse fietsen een speciaal daarvoor uitgezet parcours. Het parcours bevat een aantal onderdelen die de e-bikes goed uittesten, zoals een beklimming en een remtest. Deelnemers wordt gevraagd diverse handelingen met de fiets uit te voeren zoals het verwijderen/terugplaatsen van de accu en het tillen van de fiets op een fietsendrager. De deelnemers zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met elektrische fietsen. Vervolgens beoordelen zij de fietsen volgens een vast protocol.

Oordeel ANWB Fiets Select over de Stella Livorno Steps

“De Stella Livorno Steps heeft een fraai vormgegeven frame, dat tevens perfect is afgewerkt. De matte lak geeft de fiets een eigentijds uiterlijk. Het frame is bijzonder stijf en dat draagt bij aan de zeer goede rijeigenschappen. De totale uitrusting is rijk en compleet. Allereerst is de krachtige Shimano Steps motor toegepast in combinatie met elektronisch Shimano Di2 schakeling, naar keuze manuel of automaat met 8 keuzemogelijkheden. Op de auto-stand hoef je dus niet te schakelen en rij je onder alle omstandigheden in de juiste versnelling. Een chainglider schermt de ketting af, terwijl de voorvork- en zadelpenvering het comfort garanderen. Op de afgemonteerde onderdelen is niet bezuinigd getuige de leren handvatten, het Selle Royal zadel, de dubbele schijfremmen, een handmatige stuurversteller en de Vredestein banden.”

Bron: https://www.anwb.nl/fietsen/elektrische-fietsen/vergelijken-en-kopen/modeljaar=2018/begin-bij=12