Stella Fietsen verrast publiek met hittebestendige ‘Pitstop’

Je had mazzel als je vorige week de Dwingelose of Ermelosche Heide doorkruiste met je e-bike. E-bikespecialist Stella Fietsen wachtte dappere fietsers op die de hitte(golf) trotseerden en trakteerde op een verkoelende versnapering en optioneel een gratis servicecheck. “Gewoon om mensen hun dag te maken”, aldus Stella-woordvoerder Johan Makaske. 

Geen charmeoffensief, maar ‘gewoon’ een stukje goodwill om passerende fietsers – op welk merk fiets dan ook – te verblijden. Het idee werd omgedoopt tot ‘Stella Pitstop’ en vond plaats op twee plekken met veel fietsverkeer. Dat het meer dan dertig graden werd hinderde niet, want fietsers zijn er altijd. “Het was even spannend, maar uiteindelijk bleek er genoeg animo te zijn”, vertelt Makaske. “Mensen zochten ondanks de hitte toch nog schaduwrijke plekken op om te fietsen. De meesten op de e-bike, wat vaak toch voor een verkoelend briesje zorgt. Als je een beetje vaart maakt!”

Service op locatie

Het doel van de pitstop was mensen hun dag nog wat mooier maken, in dit geval met een verkoelend drankje en een goodiebag, gratis en voor niets. Makaske: “En terwijl mensen even stonden te relaxen en een gezellig praatje aanknoopten, liep onze servicemonteur – we hadden een complete servicebus mee – de e-bike na. Hij pompte de banden op, spande de ketting aan. We willen vooral dat iedereen veilig en zorgeloos kan blijven fietsen.”

Fata morgana langs het fietspad

Volgens Makaske waren de mensen die stopten blij verrast. “We werden een soort fata morgana langs het fietspad genoemd in de zinderende hitte. ‘Is dit echt?’ Mensen vonden het fantastisch dat we dit deden. Ook omdat we niemand uitsloten: ook niet-Stella-klanten waren welkom.” Een herhaling van dit mini-event staat zeker op de planning, geeft Makaske aan. “We prikken nu al een nieuwe datum om mensen die een dagje uit zijn te verrassen. Vorige keer onaangekondigd, nu wellicht mét aankondiging. Dus houd onze website en socialmediakanalen goed in de gaten!”