Stella Fietsen lanceert gloednieuwe e-bike met 'stadse souplesse'

Stella Fietsen lanceert de Vicenza Premium: een elektrische stadsfiets bomvol technische snufjes, met als stijlkenmerk een sportief design, volledig in eigen huis ontworpen. Volgens Stella is de e-bike ‘een combinatie van puur fietsplezier en toonaangevende technologie’.

De e-bike is ontwikkeld vanuit de bevindingen van een uitgebreid onderzoek onder de Stella-community. Op basis van deze feedback en recente ontwikkelingen in e-bikeland is de Vicenza Premium MDS FI tot stand gekomen. “Wij zijn erg trots op het resultaat”, vertelt Johan Makaske, woordvoerder bij Stella. “Een énorm veelzijdige e-bike die volledig ontworpen is volgens de nieuwe designtaal van Stella. Een combinatie van puur fietsplezier en toonaangevende technologie.”

Zelfde karakter, nieuwe technologieën 

De nieuwe Vicenza behoudt met de dubbele buis in het frame de karaktereigenschappen van de eerder uitgebrachte Vicenza-familie, maar krijgt tevens een eigen gezicht door de weggewerkte lasnaden en de subtiel geïntegreerde accu. De krachtige Shimano Steps E5000-middenmotor maakt de dynamische rijervaring compleet en zorgt voor een natuurlijk rijgevoel.

Voor de sportieve rit

Verder is tijdens de ontwikkeling van deze e-bike bewust gekozen voor een derailleur, één van de grote verschillen met de pas gelanceerde Vicenza Pro. Makaske: "De Pro heeft naast een riemaandrijving een Shimano Nexus Inter-5E-versnellingsnaaf, ons Premium-model is voorzien van een derailleurversnelling met tien versnellingen, wat sportief aanvoelt. Schakelen gaat lekker snel en soepel, waardoor de e-bike naast dagelijks gebruik in de stad zeer geschikt is voor een fietsvakantie in de bergen."

Vicenza in verschillende kleuren

De Vicenza Premium is er in een dames- en herenversie en is beschikbaar in de kleuren Warm Grey en Night Blue. De e-bike heeft een standaard accu van 11,6 Ah. Accu-upgrades zijn mogelijk, met uiteindelijk een actieradius van 230 kilometer. Het nieuwe model is sinds deze maand officieel in productie en kan tijdens een vrijblijvende proefrit getest worden in één van de Stella-filialen.