Stella en Veilig Verkeer Nederland attenderen op fietslengte afstand houden

Anderhalve meter afstand komt overeen met één fietslengte. Hierop attenderen e-bikefabrikant Stella en Veilig Verkeer Nederland alle Nederlanders die dit weekend de fiets opstappen. Op verschillende fietspaden in Nederland is de tekst ‘Houd één fietslengte afstand!’ te lezen. De woorden zijn verspreid over een lengte van anderhalve meter. Zo kunnen fietsers onderweg ook niet om deze boodschap heen.

Boodschap verspreiden op fietspaden

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is thuisblijven de beste optie. Toch wordt er wel verwacht dat een gedeelte van de Nederlanders tijdens het paasweekend de weg of het fietspad opgaat. Al is dit alleen al om boodschappen te halen. “Het opbouwen van lichamelijke weerstand en vitaal blijven, blijft ook in deze tijd belangrijk”, legt woordvoerder Johan Makaske van Stella uit. “Wel is het hierbij echt nodig dat wij ons gezonde verstand blijven gebruiken en één fietslengte afstand houden. Met diezelfde boodschap op de fietspaden willen wij iedereen hierop blijven attenderen.” Uiteraard is voor de boodschap op de fietspaden biologisch afbreekbare verf gebruikt. Dit is dus niet schadelijk voor het milieu en na een paar regenbuien wordt de tekst gewist.
 

Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland deed graag mee met het initiatief van Stella. “Ook wij willen voorkomen dat het virus wordt verspreid. Om deze reden is het heel belangrijk dat mensen, wanneer zij beslissen het fietspad te gebruiken of simpelweg niet anders kunnen, een fietslengte afstand houden”, vertelt Rob Stophorst van VVN. “Wij streven ernaar dat er dit paasweekend nul verkeersslachteroffers vallen en hopelijk draagt de fietslengte afstand houden van elkaar daar wel aan bij.”