‘Nunspeet Beweegt’ verruilt auto voor e-bike

Team Nunspeet Beweegt is onderdeel van Sportbedrijf Nunspeet. Het team, bestaande uit combinatiefunctionarissen, werkt aan één doel: iedereen in de gemeente Nunspeet en omgeving met plezier laten bewegen. “Wij zijn de spin in het web op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Wij ondersteunen bijvoorbeeld het bewegingsaanbod in het onderwijs. Ook maken we ons hard voor iedereen met een beperking en organiseren o.a. sportieve activiteiten voor ouderen. Dit doen wij iedere dag met veel plezier”, vertellen Stefan de Weerdt en Nynke Bakker van Nunspeet Beweegt.

Combinatiefunctionarissen fietsen op Stella e-bike

De combinatiefunctionarissen die in de gemeente Nunspeet actief zijn, reizen iedere dag van en naar diverse sportlocaties. Dit doen zij sinds 28 september o.a. op een Stella e-bike. Het team beschikt over twee Stella e-bikes, een Stella Kruier en Stella Vicenza Superior Nero. De Stella Kruier is een elektrische bakfiets, ideaal om spullen te vervoeren voor de diverse sportactiviteiten. 

Op de e-bike in plaats van met de auto

“We zijn enorm blij met de Stella e-bikes. Deze e-bikes kunnen we dagelijks zeer goed gebruiken en daarnaast is het een schone manier om door Nunspeet te reizen! Voorheen reisden we veelal met de auto. De Stella Kruier, die ook nog eens een fantastische look heeft gekregen, is een ideaal vervoersmiddel waarmee we sportartikelen makkelijk kunnen vervoeren”, aldus Stefan, combinatiefunctionaris Nunspeet Beweegt.

Eén op de zeven kinderen te zwaar

Om kinderen bewust te maken van een gezonde leefstijl heeft Nunspeet Beweegt de JOGG-aanpak geïntroduceerd. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en is gericht op jongeren van 0 tot 19 jaar. Het doel van de JOGG aanpak is niet te focussen op het kind zelf, maar op de omgeving van het kind. Op wat thuis de norm is als het gaat om groente eten en wat ze in hun trommeltje mee naar school krijgen; of ze wel genoeg bewegen; wat ze zien in de media en of er ook iets gezonds te vinden is op het menu van de lokale sportkantine.

Stella sluit zich aan bij JOGG-netwerk

“Bewegen, fit en gezond zijn is voor iedereen erg belangrijk. JOGG is een mooi initiatief om jongeren met plezier te laten bewegen. Als Nunspeetse e-bikefabrikant sluiten wij ons graag aan bij het netwerk van JOGG. We kijken uit naar de samenwerking en hopen vanuit Stella een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van draagvlak voor het mooie initiatief JOGG”, vertelt Johan Makaske, woordvoerder Stella.

Foto: RTV Nunspeet