E-bikeproducent Stella wint fietsprijzen voor ‘beste e-bike’ in Nederland en België

Een goed jaar voor e-bikefabrikant Stella, want maar liefst vier fietsen winnen diverse prestigieuze prijzen in e-bikeland. Het gaat om de titel Beste Koop van de AD Fietstest voor de Tierra Pro en Vicenza Superior, het predicaat ‘prijswinnaar’ in de ANWB-fietstest 2023 voor de Livorno SI en een eerste plek voor de nieuw opgevoerde Morena Premium MDB3 FI door collega-instituut VAB.

AD Fietstest bekroont Stella-e-bikes met prestigieuze titel

Elk jaar test Algemeen Dagblad de beste fietsen die verkocht worden op de Nederlandse markt en bestempelt die onder meer met het predicaat ‘Beste Koop’ per categorie. Dit jaar behaalde Stella dubbel succes in de categorieën 'stadsfiets' en 'woon-werkverkeer'. Zo scoorden de Tierra Pro MDB FI én Vicenza Superior FDST punten met hun fraaie design en krachtige motors, luidde het oordeel van de jury.  De AD Fietstest.nl is een jaarlijkse, onafhankelijke fietstest vóór en dóór consumenten, met meer dan 1500 testpanelleden. In deze consumententest worden diverse fietsmodellen getest op aspecten als rijeigenschappen, comfort, prijs-kwaliteitsverhouding, motor en display. 

Stella Livorno verkozen tot beste e-bike van 2023 door de ANWB

Dit jaar behaalde Stella dubbel succes in fietstesten in Nederland en België. In eigen land voelde mobiliteitsorganisatie ANWB een aantal ‘middenklasse-e-bikes’ stevig aan de tand tijdens een uitgebreide test. De jury roemt de Stella Livorno Premium MDB SI op velerlei vlakken. “Zoals je van een topper mag verwachten, voldoet de fiets op bijna alle fronten. Stabiliteit, ondersteuning, onderdelen, afwerking, montage, display, versnellingen en remmen zijn allemaal goed tot zeer goed.”

Stella Morena verkozen tot beste e-bike van het jaar in België door de VAB

Het Vlaamse mobiliteitsinstituut verkoos de Stella Morena Premium MDB3 FI tot beste e-bike van het jaar in de Economy-klasse. Binnen een testpoule van vijfentwintig fietsen wist de Morena als nummer één het podium te bestijgen. Met een aanschafprijs van €3.199,- wordt de elektrische fiets in deze klasse door VAB als zeer betaalbaar bestempeld. De goede prijs-kwaliteitverhouding van de e-bike wordt extra onderstreept door de lovende kritieken van de VAB-jury: "Vanuit technisch oogpunt behaalde de Stella opvallend hoge scores omwille van de soepele motor en de krachtige batterij, waardoor ook de grote actieradius erg gewaardeerd werd." De innovatie van deze Nederlandse e-bikeproducent werd tevens beloond. Volgens de jury viel met name de dagrijverlichting met lichtsensor, waarmee de Morena Premium MDB3 FI is uitgerust, erg in de smaak.

Gemaakt in eigen huis 

“Het is een eer dat producttestexperts onze prachtige e-bikes omarmd hebben met als bekroning het predicaat ‘beste e-bike’”, vertelt Johan Makaske, woordvoerder bij Stella. “Deze e-bikes zijn ontstaan vanuit wensen en behoeften van de consument; deze klantfeedback vormde de basis voor de ontwikkeling van deze fietsen. Het ontwikkelproces vindt trouwens allemaal gewoon plaats hier in Nunspeet op onze eigen R&D-afdeling. Ook hebben we de laatste technische ontwikkelingen in opgenomen in deze modellen. Zo is de nieuwste generatie Bosch BES3 Performance Line Cruise-motor toegepast op de vernieuwde Morena, die zijn uitbundige krachten (75 Nm) via de Shimano Cues-derailleur naadloos overbrengt op het achterwiel.”