Veilig fietsen met een e-bike, voorkom een ongeluk!

Uit de meest recente cijfers van het CBS blijkt dat het aantal fatale ongevallen met een e-bike in 2017 sterk is toegenomen. Voor het eerst in jaren waren onder verkeersslachtoffers meer fietsers dan automobilisten. De sterkste stijging was te zien onder 50-plussers. Maar liefst 75 procent van de mensen die met een e-bike een dodelijk ongeluk hebben gehad, zijn 50-plus. In veel gevallen gaat het om eenzijdige ongelukken.

Veiligheid staat bij Stella voorop. We maken onze e-bikes zo veilig mogelijk, om ongelukken te voorkomen. Denk aan een lage instap en goede verlichting en reflectoren waarmee je altijd zichtbaar bent. Anderzijds geven we altijd advies en informatie over het veilig gebruiken van de e-bike.

Veilig fietsen: 3 tips van Tarcy

Speciaal voor beginnende e-bikers heeft Tarcy van Beukering van ons fietsenwinkel in Bemmel drie tips om veilig de weg op te gaan.

 

  1. Luister naar het advies van de verkoper
    Onze verkopers zijn in eerste plaats e-bike adviseur. Zij kennen de Stella e-bikes als geen ander. Vertrouw op het advies dat hij of zij geeft: samen kies je de e-bike die het best bij jou past.
  2. Zet de ondersteuning op 0 bij stilstand
    Moet je stoppen voor een verkeerslicht? Zet de ondersteuning dan terug naar 0. Dit voorkomt wegschieten zodra je de trappers in beweging zet. De fiets blijft hierdoor onder controle en je voorkomt een valpartij.
  3. Fiets de eerste 150km in lage ondersteuning
    Om je elektrische fiets goed te leren kennen is het raadzaam de eerste 150 kilometer in een lage ondersteuning te fietsen. Zo leer je de e-bike goed kennen en weet je hoe je fiets reageert bij remmen en harder trappen.

Met deze tips in het achterhoofd ga je veilig en goed voorbereid de weg op.
Stella. Gewoon lekker fietsen, maar houd het veilig!