Top 3 mooie fietsroutes voor in de herfst

Door Priscilla, 26 oktober 2015

In de herfst is het niet alleen regen en wind wat de klok slaat, tijdens heerlijk herfstweer ziet u de mooiste kleuren tevoorschijn komen. U hoeft uw elektrische fiets dus nog even niet in de schuur op te bergen, want sommige fietsroutes zijn nóg mooier in de herfst. Wanneer u ervoor zorgt dat uw (elektrische) fiets winterklaar is, bijvoorbeeld met deze tips van Stella, kunt u direct op pad!

1. Nationaal Park De Hoge Veluwe

In Nationaal Park De Hoge Veluwe zijn de bossen in de herfst één grote kleurenpracht. Het park beslaat slechts 5% van het totale gebied de Veluwe, maar desondanks is hier genoeg te zien en te beleven. Van heide en vennen tot een zandverstuiving en vliegdennen, spot een korhoen of moeflon of bezoek het Kröller-Müller Museum.

Heeft u zelf geen fiets? Ook dan is Nationaal Park De Hoge Veluwe de uitgelezen kans voor een fietsroute. In dit park bevinden zich namelijk de zogenaamde ‘witte fietsen’. Verspreid over het park vindt u er ruim 1700! Deze mag u gratis gebruiken om op eigen gelegenheid door het park te fietsen. Na uw fietstocht laat u de fiets weer bij een depot achter. Er zijn ook speciale kinderfietsen met zijwieltjes en fietsen met kinderstoeltjes. Zijn de gratis witte fietsen op dan zijn er altijd nog blauwe betaalde fietsen.

Tip: met de speciale app van Beleefroutes kunt u zelf een route samenstellen van 15 km, waarbij de boswachter via de app meer vertelt over bijzondere plekken onderweg.

2. Holtveenroute

Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe leent zich uitstekend voor een mooie herfstroute op uw elektrische fiets. Hier bevindt zich het grootste heideveld van Nederland en het grootste natte heidegebied in West-Europa. Het Holtveen is één van de mooiste veengebieden in dit park. Met water, veen, bos, heide en stuifzanden een ideale plek voor vogels om te broeden. U ziet er ook schapen, koeien, Schotse Hooglanders, vlinders, reeën en zes soorten orchideeën. En bovendien de enige drie slangensoorten die in Nederland voorkomen! Als u de route volgt, fietst u ook nog door het Drentse esdorpenlandschap langs dorpen als Ansen en Ruinen, waar zich de Schaapskooi bevindt.

3. Het Fietserpad

Het bekende Pieterpad is ook per elektrische fiets af te leggen. Deze route is echter 574 km, dat is een heel eind! U kunt er echter ook voor kiezen om een deel van de route te fietsen. Twee mooie stukken zijn dan de route in het uiterste noorden en zuiden van het land. Het Fietserpad Rolde-’t Wad loodst u door Groningen, via Pieterburen richting de Waddenkust. Bij Venlo kunt u door het bijzondere gebied van de Maasheggen fietsen richting Boxmeer.

Is het niet zo’n mooi weer om te fietsen? Dan biedt het Fietsmuseum Velorama in Nijmegen uitkomst, het enige fietsmuseum in Nederland. Hier ziet u ruim 250 fietsen door de eeuwen heen, zoals de verlovingstandem van Prins Bernhard en Prinses Juliana en de totaal verwrongen racefiets van Wim van Est, waarmee hij tijdens de Tour de France van 1951 het ravijn in reed.

Zin gekregen om op pad te gaan? Kom bij ons eens een elektrische fiets proberen. U kunt ook ons serviceteam bij u thuis langs laten komen voor een gratis proefrit!