20210216-lente-blogs-1ekolom-2320x1000

Tips om jouw e-bike lenteklaar te maken

Eindelijk weer échte lentetemperaturen: haal je fiets uit de schuur en geniet weer van mooie fietstochten. Controleer wel eerst je e-bike, voordat je de natuur gaat verkennen. Wij geven tips om te zorgen dat jouw fiets lenteklaar is.

Officieel is het voorjaar nog niet begonnen, maar de weersvoorspellingen liegen er niet om: de temperaturen gaan flink stijgen. Tijd om je e-bike tevoorschijn te toveren en een heerlijke fietsrit in te plannen. Zorgeloos op pad? Voorzie je e-bike dan eerst van een voorjaarsschoonmaak, zodat je met een frisse start van de lente kunt genieten.

Advies voor het onderhoud van je elektrische fiets

Was je fiets
Zoals bij iedere voorjaarsschoonmaak kan ook jouw e-bike na het winterse weer best wel een poetsbeurt gebruiken. Spoel je fietsframe, spaken, velgen en stuur daarom goed af en droog ze vervolgens met een droge doek. Controleer het lakwerk en wrijf het eventueel op met speciale fietsolie.

Check de banden
Nu wegen en fietspaden weer minder glad worden is het een goed idee om je bandenspanning terug te brengen op het oude niveau. Verwijder eventuele steentjes uit het profiel, want een grover profiel geeft meer grip.

Zadel verstellen
Heb je in de winter je zadel lager gezet waardoor je gemakkelijker bij de grond kunt? Zet 'm dan nu weer terug op uw gewenste hoogte zodat je weer kunt fietsen met een meer ergonomische houding.

Smeer de ketting en scharnieren
Strooizout werkt schadelijk voor scharnieren en kettingen waardoor de kwaliteit van je elektrische fiets achteruit kan gaan. Wij adviseren daarom om de kettingen en scharnieren van je fiets nog eens goed in te smeren. Draai daarbij de ketting een keer door zodat het smeermiddel zich goed kan verspreiden over de ketting.

Controleer uw sloten
Controleer de staat van je slot(en) en bedenk dat het ‘aardevast’ afsluiten van je (elektrische) fiets de kans op diefstal verkleint. Dat betekent dat je je fiets het best kunt bevestigen aan bijvoorbeeld een paal, hek of brug.

Verlichting
Het blijft steeds langer licht, vooral als in maart de klok weer een uur vooruit gaat. Toch is goede verlichting onmisbaar. Controleer je voor- en achterlicht en vervang indien nodig je batterijen.

Helemaal fietsklaar

Met deze tips ben je helemaal fietsklaar en kun je met een gerust hart genieten van een onbezorgde dag in het prille voorjaarszonnetje. Kom je er zelf niet helemaal uit, dan staan onze Stella-medewerkers klaar om te helpen. Plan gerust een serviceafspraak in bij één van onze E-bike Servicecenters. We kunnen uiteraard ook bij je aan huis komen.

Service aanvragen