Jeugd stapt steeds vaker op hippe E-bike

Volgens Metro Nieuws verruilt de jeugd steeds vaker de trein en bus voor een hippe e-bike. De elektrische fiets wordt al jaren niet meer als suf gezien en is tegenwoordig juist hip! Daarbij komt dat je op een elektrische fiets veel sneller op school en ook weer thuis bent. Zo kunnen scholieren de lange afstanden naar de middelbare school gemakkelijker overbruggen.

Vervanging van het openbaar vervoer

Scholen worden steeds minder goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Dat is een van de redenen dat scholieren steeds vaker voor een hippe e-bike kiezen. Daarnaast worden trein- en busabonnementen steeds duurder. Zo is, volgens Metro Nieuws, € 1.000,- per jaar voor een busabonnement geen uitzondering. Alles bij elkaar opgeteld maakt dat scholieren dus steeds vaker kiezen voor een elektrische fiets. Want een snelle berekening laat al zien dat een scholieren e-bike op ten duur veel goedkoper is dan een abonnement voor het openbaar vervoer.

Stoere elektrische transportfietsen

Dat de elektrische fiets alleen voor oude mensen is, is dus achterhaald! Door alle nieuwe modellen wil tegenwoordig iedereen gezien worden op een hippe E-bike. Woon-werkfietsers, scholieren en moeders, de elektrische fiets is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Vooral de elektrische transportfietsen zijn populair onder scholieren. Stoere modellen met een mand of krat voorop. Daar wil je mee gezien worden!