Knie- of heupklachten? Een elektrische fiets met extra lage instap biedt uitkomst

Fietsen geeft u zoveel plezier en vrijheid! Maar wat als het opstappen, afstappen of trappen niet meer zo gemakkelijk gaat? Knie- en/of heupklachten dwarsbomen voor veel mensen het fietsplezier en maken ze minder mobiel. Het is begrijpelijk dat u misschien bang bent om te vallen en u zich onveiliger voelt in het verkeer. Dan hebben we het nog niet eens over het ongemak dat u wellicht ervaart wanneer u opstapt of afstapt. In dit artikel geeft Stella advies en tips over hoe u weer zorgeloos en zonder hinder op uw fiets kunt stappen!

Een elektrische fiets met extra lage instap op stoephoogte

Wanneer een 26 inch e-bike te klein is biedt een elektrische fietsen met een lage instap uitkomst wanneer het u moeite kost uw been goed op te tillen en te buigen. Daarnaast legt u met een elektrische fiets moeiteloos vele kilometers af. Een voorbeeld van een elektrische fiets met een extra lage en ruime instap is de Stella Nantes. De instap van deze fiets is nog lager dan de gemiddelde stoephoogte (18 cm).

De krachtige (voorwiel)motor geeft extra verlichting wanneer u moeite heeft met knie- en / of heupbewegingen. U hoeft minder hard te trappen en heeft dus meer energie over voor een extra lange route of bijvoorbeeld een stukje wandelen in de natuur tijdens een tussenstop. Met de Nantes stapt u gemakkelijk op en af en door zijn vernuftige ontwerp zorgt deze elektrische fiets voor een goede balans waardoor u veilig en moeiteloos kunt genieten van uw fietstocht.

Onderstaande tips vergroten uw veiligheid voor en tijdens het fietsen:

 • Stap op vanaf een verhoging, zoals een stoeprand, dat gaat gemakkelijker.
 • Warm uw spieren op voor het opstappen, door uw been enkele keren op te tillen.
 • Zet uw zadel niet te hoog, zodat u snel met uw benen bij de grond kunt.
 • Stap niet op met een huppelpasje, zo kunt u sneller uw evenwicht verliezen en vallen, maar stap eerst tussen het frame en dan pas met uw voeten op de pedalen.
 • Kies voor schoenen met een rubberen profiel waarmee u veel grip heeft.
 • Vermijd tassen aan uw stuur. Dat biedt u niet alleen meer instapruimte maar is ook veiliger.
 • Kies voor een elektrische fiets met extra lage instap; voor meer veiligheid en gemak.
   

Raak vertrouwd met uw elektrische fiets met extra lage instap voordat u op weg gaat

Denkt u er over om een elektrische fiets met lage instap aan te schaffen? Dan adviseren wij om altijd eerst een proefrit te maken om vertrouwd te raken met allerlei nieuwe eigenschappen. Stella biedt daarom een gratis thuisservice aan: wij komen bij u thuis langs zodat u een proefrit op de elektrische fiets van uw keuze kunt maken. Door de fiets te ervaren voelt u zich na aankoop veiliger en meer verzekerd in het verkeer.

Nog enkele zaken waar u voor uw veiligheid op kunt letten:

 • Heeft u moeite met achterom kijken dan biedt een fietsspiegel uitkomst.
 • Laat daarnaast uw Stella fiets om de paar maanden nakijken door de servicemonteur van Stella.
 • Vergeet niet - voor uw eigen veiligheid - uw oren, ogen en bril regelmatig te laten controleren.
 • Houd voldoende afstand van de berm, stoeprand en medefietsers tijdens het fietsen om valpartijen te voorkomen.
 • Vermijd daarnaast slecht weer en de spits en neem tijdens het fietsen regelmatig pauze. Zo kunt u even bijtanken met een hapje en drankje en van het uitzicht genieten!

Zorg bovendien altijd dat u voldoende tijd heeft en niet overhaast hoeft te vertrekken, en dat u indien nodig de hulp in kunt schakelen van een medefietser. Uw veiligheid gaat immers boven alles. Dat zorgt voor veiligere én leukere fietstochtjes!