Heeft uw partner al een elektrische fiets?

Door Priscilla, 22 december 2015

Komt het u bekend voor? Tijdens een fietstochtje moet u kiezen: of u zoeft uw partner voorbij en wacht een aantal kilometers verder tot hij u weer ingehaald heeft óf u past uw fietstempo aan maar wordt hier zo geïrriteerd door dat een fietstocht allesbehalve gezellig is. Uw partner heeft namelijk nog geen elektrische fiets! U heeft hem al verschillende keren proberen te overtuigen van hoe fijn een e-bike fietst maar tevergeefs. Wij zetten daarom graag een aantal overtuigende voordelen voor u op een rijtje, waarmee u hem misschien wel zover krijgt!

Enkele redenen om uw partner te overtuigen

  • Een elektrische fiets is beter voor het milieu, en dus voor het nageslacht. U stoot namelijk geen CO2 uit waar en wanneer u rijdt. En als u uw fiets dan ook nog eens met groene stroom oplaadt, rijdt u klimaatneutraal. Één van de schoonste vormen van vervoer dus!

  • Hoewel de fiets in aanschaf iets duurder is, is hij een stuk goedkoper in het gebruik dan andere vormen van vervoer. De kilometerkosten zijn laag, u betaalt geen wegenbelasting en de fiets heeft weinig onderhoud nodig. Wanneer u anders misschien de auto zou nemen omdat de afstand te lang is om met een ‘gewone’ fiets te fietsen, kunt u nu wel fietsen en geld besparen.

  • Heeft uw partner doordat zijn ogen verslechterd zijn meer moeite met inparkeren? Dat is met een e-bike verleden tijd, en dat geldt ook voor de bijkomende parkeerkosten.

  • Wanneer u niet meer zo flexibel en fit bent, moet u juist in beweging blijven. Maar een gewone fiets is dan een stuk vermoeiender met meer kans op overbelasting of blessures.

  • U kunt langere routes rijden of dezelfde route in minder tijd. U heeft immers een ‘steuntje’ in de rug en u komt niet langer bezweet aan!

Is het u gelukt? Heeft u uw partner zover? Dan willen we u graag nog op één van onze leuke modellen attenderen. De Stella Tours en de Stella Toulouse zijn bij elkaar passende mannen- en vrouwenmodellen elektrische fietsen. Echte hippe stadsfietsen. Zo wordt samen fietsen nog leuker! Vraag vrijblijvend een demonstratie van een e-bike aan.