Een lichte e-bike: ideaal voor naar school of het werk

Een elektrische fiets is voor iedereen geschikt; ook jongeren die naar school moeten fietsen kunnen zich gerust met een elektrische fiets vertonen. En forenzen die voor hun werk heel wat moeten reizen, kunnen flink wat tijd besparen met een elektrische fiets. Een elektrische fiets is namelijk al lang niet oubollig of ouderwets meer, maar juist hip en trendy. Er komen steeds meer lichte e-bikes met flitsende ontwerpen op de markt. Hiermee kunt u comfortabel en snel naar uw werk of naar school fietsen.

Ideaal voor scholieren bij lange afstanden

Een lichte elektrische fiets is niet alleen geschikt om mee naar het werk te fietsen. Wanneer de afstand van huis naar school heel wat kilometers behelst, biedt een elektrische fiets ook uitkomst voor scholieren. Zeker tieners die in een klein dorpje wonen, moeten vaak grote afstanden afleggen. Omdat het openbaar vervoer niet in alle dorpjes komt, is een e-bike een goede en snelle oplossing. Vooral bij flink wat tegenwind zorgt deze fiets ervoor dat ze niet helemaal uitgeput aan de dag beginnen.

Goed alternatief voor de scooter en het openbaar vervoer

Goedkoper en beter voor de gezondheid, een e-bike is een heel goed alternatief voor de scooter, die voorheen erg populair was. De e-bike is bovendien een stuk goedkoper dan reizen met het openbaar vervoer. Een abonnement is in een mum van tijd terugverdiend.

De natuur profiteert er ook van, want een elektrische fiets is vijftig keer minder milieubelastend dan een auto. Er wordt namelijk geen CO2 uitgestoten tijdens het fietsen, alleen tijdens het opladen. Een elektrische fiets veroorzaakt nog geen 2% van de CO2-uitstoot van een gemiddelde auto. Ook de elektrische scooter is in opkomst, al is deze iets duurder in aanschaf en verbruik.

Nieuwe, trendy modellen met technische snufjes

Een tiener hoeft niet met een suf model fiets op school te verschijnen. Stella bijvoorbeeld brengt in het voorjaar van 2016 speciale elektrische schoolbikes voor jongens en meisjes op de markt met hippe namen als ‘Bro’ en ‘Glow’, speciaal voor jongeren die naar school moeten fietsen.

Ook geschikt in de winter

Zelfs in de winter is een elektrische fiets prima om mee naar school te fietsen. Door de fiets winterklaar te maken, blijft de veiligheid gewaarborgd. Plaats winterbanden op de fiets met een grof profiel en laat ze iets leeglopen voor meer grip. Zet het zadel wat lager om gemakkelijk bij de grond te kunnen, zorg voor goede verlichting tijdens de donkere wintermaanden en draag eventueel extra warme thermokleding. Poets de fiets wel altijd goed na het rijden in de sneeuw of bij ijzel om schade aan onder andere de fietsketting en de lak te voorkomen.

Twijfelt u nog over een e-bike voor uw zoon of dochter of voor uzelf? Een elektrische fiets is niet alleen een stuk comfortabeler maar dus ook gezonder, voordeliger en beter voor het milieu. Ervaar het zelf door vrijblijvend een proefritje te maken bij Stella. Zo ontdekt u direct of het een goede aankoop zou zijn voor uzelf of uw kinderen. Of vraag eens naar de ervaring van medescholieren!