Door weer en wind met de kids op de fiets? Bekijk deze tips voor fietsen in de regen!

Soms lijkt het alsof het altijd net begint te regenen als u op de fiets ergens naartoe wilt. Helemaal vervelend als u eigenlijk de kids ook mee wou nemen. Gelukkig zijn er genoeg opties om u en uw kleintje te beschermen tegen ons wisselvallige weer. Een aantal tips op een rij.

Must-haves voor fietsen in de regen

Fietsen is heerlijk, tenzij je natuurlijk midden in een hoosbui terecht komt. Want of u nu boodschappen gaat doen of een middagje gaat wandelen in het bos, van doorweekt op uw bestemming aankomen wordt niemand vrolijk. Zeker niet als u de weg op gaat met uw zoontje of dochtertje. U wilt tenslotte niet dat deze ziek wordt. Let daarom op onderstaande punten en ga ‘regen-proof’ de straat op.

Goede regenwerende kleding

Als je rondkijkt kom je er al snel achter dat er een groot aanbod regenwerende fietskleding te koop is. Van modieuze regenjassen voor mama’s tot schattige regenponcho’s voor kleine kinderen met thema’s zoals Jip en Janneke en dieren. En natuurlijk zijn er ook genoeg stoere regenjacks voor vaders. Een belangrijke eigenschap om rekening mee te houden is het verschil tussen waterafstotend en waterdicht. Waterafstotende regenkleding is prima bestand tegen lichte buien, maar houdt u bij een zware regenbui niet droog. Wilt u dus echt droog op bestemming aankomen? Kies dan voor een waterdichte jas of broek. Tip: Gaat u regenkleding kopen voor de zomermaanden? Kies dan voor een regenjas die zowel waterdicht als ademend is. Fietst wel zo prettig!

Waterdichte hoes voor een fietsstoeltje

Naast regenkleding kunt u kinderen ook tegen de beschermen met een windscherm en speciale waterdichte hoes voor het fietsstoeltje. Zo heeft bijvoorbeeld Bobike diverse speciale regenhoezen voor kinderstoeltjes die niet alleen de regen, maar ook kou en vuiligheid tegenhouden. Een fijne extra bescherming als uw kids achterop (of voorop) zitten.

Veilig en comfortabel de weg op met een mamafiets

Op het gebied van veiligheid en comfort biedt een mamafiets een hoop voordelen, ook bij regenachtig weer. Zo is de fiets speciaal gemaakt om fietsstoeltjes op te bevestigen, heeft hij een extra ruime instap en staat hij dankzij de stevige tweepoot standaard super stabiel. Daarnaast helpt de elektromotor u een handje tijdens het fietsen, waardoor u sneller op je bestemming bent en dus minder lang door de regen fietst. Of het kan zomaar zijn dat u die ene hoosbui nog maar nog mooi voor bent. Overigens valt het nog best mee met ons regenachtige klimaat. Wist u dat het slechts 8% van de tijd regent? 92% kans dus om droog op uw eindbestemming aan te komen! Tot zover onze tips voor fietsen in de regen. Kijk voor meer handige blogs op de Stella blog pagina en lees meer over veilig fietsen in ons artikel over Veilig fietsen met (klein)kinderen achterop.