El Reventador

Een revolutie in MTB land

Specificaties

Motor Bosch Performance Line middenmotor 250W, 65Nm
Sensortype Krachtsensor
Ondersteuningen 4
Accu (14 Ah, 36V) 504 Wh Lithium - Ion (geïntegreerd in frame)
Actieradius tot 95 km
Versnellingen Shimano XT Derailleur, 11 versnellingen
Max. snelheid 25 km/u
Display Bosch Intuvia
Remmen Shimano MT-501 hydraulische schijfremmen
Framehoogte 47, 52, 57 cm
Wielmaat 29 inch
Verlichting Optioneel
Zadel Selle Royal Asphalt
Kettingkast Geen
Banden Schwalbe Nobby Nic (57 mm)
Voorvork Rockshox Recon (remote lock-out)
Slot Optioneel

Leveranciers:

  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

*De e-bike is aanwezig voor een proefrit in de volgende Stella E-bike Testcenters; Assen, Best, Breda, Heerhugowaard, Hengelo, Houten, Nunspeet, Nuth, Ridderkerk, Doetinchem, Rijswijk, Goes, Waddinxveen.

Naast de elektrische fiets is ook de elektrische mountainbike - ook wel de E-MTB genoemd - flink in opkomst onder fietsliefhebbers. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak en comfort van elektrisch fietsen. Maar wat zijn nu de voordelen van elektrische mountainbikes?

Is een elektrische mountainbike handig?

Is elektrische hulp als je op de mountainbike fietst wel gewenst als je je conditie en beenspieren wil trainen? Je zou denken dat je dan juist minder inspanning levert. Ons antwoord: absoluut. Aan de hand van enkele interessante voordelen van mountainbikes met een elektromotor leggen we dit uit.

Beter voor de conditie

Een elektrische mountainbike lijkt minder positief voor het verbeteren van je conditie. Maar dat klopt niet. Sterker nog: een E-MTB is juist ideaal om jouw conditie nog verder te verbeteren. Je kunt namelijk dezelfde krachtsinspanning leveren als voorheen, maar nu met hogere snelheid. Op deze manier train je jouw spieren dus anders, op een intensere manier. En wil je even de volle klappen voelen die hard fietsen op de spieren veroorzaakt? Dan zet je de elektrische middenmoter van jouw E-MTB toch gewoon uit? Zo simpel werkt het met een elektrische mountainbike.

Samen fietsen

Het belangrijkste voordeel waarvan mensen die een elektrische mountainbike kopen profiteren, is het feit dat je voortaan ook met MTB-liefhebbers kunt fietsen die een mindere of juist betere conditie dan jou hebben. Je zoon of dochter bijvoorbeeld, die eerst niet met je mee kon fietsen omdat hij je niet bijhield, kan nu lekker mee om samen op ruig terrein te gaan mountainbiken. Hoe dit kan? Heel simpel: omdat je bij een elektrische mountainbike precies kunt instellen hoe hard de elektrische motor moet draaien. Je stelt gewoon jouw E-MTB af op de fiets van de andere persoon of groepsgenoten en kunt allebei op je eigen kracht een prachtige fiets- of crosstocht gaan maken!