Achterwielmotor

Met de wind in de rug

Wanneer je een elektrische fiets met achterwielmotor hebt, dan ervaar je een natuurlijke rijbeleving: het bekende ‘wind in de rug-gevoel’. Daarnaast gaat het sturen ook gemakkelijk en is het gewicht van de elektrische fiets over het algemeen lager. Elektrische fietsen met een achterwielmotor hebben altijd een derailleurversnelling en een open kettingkast. Dit zie je meestal terug bij speed pedelecs, vouwfietsen en elektrische bakfietsen. Achterwielmotoren zie je weinig bij ‘gewone’ elektrische fietsen.

Vermogen en kracht

E-bikes zijn in de meeste gevallen begrensd op een vermogen van 250 watt. De kracht van de motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Hoe hoger het aantal Newtonmeters, hoe meer kracht. Je hebt bijvoorbeeld meer ondersteuning nodig als je door een heuvelachtig landschap fietst. Je kunt dan overwegen om een e-bike met een krachtigere motor te nemen (minimaal 40 Nm). Goed om te weten: een motor met meer kracht vraagt ook meer energie van de accu. 

Eigenschappen achterwielmotor

De ondersteuningsmotor bevindt zich in het achterwiel van de e-bike, waardoor het zwaartepunt ook aan de achterkant van de fiets ligt. De combinatie van een zware achterkant en een ondersteuning vanuit het achterwiel kan even wennen zijn in het begin, maar die kracht in je rug voelt snel vertrouwd. Een e-bike met achterwielmotor is zeer geschikt voor heuvelachtige gebieden. Verder is de motor fluisterstil, waardoor je optimaal geniet van elke rit.

NL-StellaBrochure-Flow-1080x1080
NL-StellaBrochure-Flow-1300x330

Benieuwd naar onze e-bikes?

Boordevol informatie over Stella, actuele prijzen en nog veel meer. Je hebt hem zo in je mailbox!

  • Ruim 40 pagina's vol inspiratie
  • Ruim 250.000 keer aangevraagd
  • Bekijk alles thuis op de bank
Gratis