Accu en actieradius

Welke e-bike accu past bij jou?

De fietsaccu is een van de belangrijkste onderdelen van jouw elektrische fiets. Wat voor soort fietser jij bent en jouw fietsgebruik zijn daarom van belang welke e-bike accu het beste bij jou past. Hoe langer je wilt fietsen, hoe sterker de accu van de elektrische fiets moet zijn. Laat je dan altijd goed adviseren voordat je een keuze maakt.

3 jaar accugarantie!

Bij Stella hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van de e-bike accu. Je krijgt bij ons namelijk standaard 3 jaar garantie* op de e-bike accu! Hiermee zijn wij het allereerste A-merk in Nederland en laten wij andere grote merken achter ons. Verschillende A-merken en alternatieve e-bikemerken geven standaard 2 jaar garantie op de accu van een e-bike. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van de accu's die wij gebruiken, waardoor wij 3 jaar garantie aan kunnen bieden!

Energie en capaciteit

De meeste elektrische fietsen van Stella hebben een lithium Ion accu van 522 wattuur. Deze energie inhoud is gekoppeld aan de capaciteit van 14,5 ampère uur en de spanning van 36 volt.

Deze fietsaccu zorgt voor een hoge actieradius van de elektrische fiets en de lithium accu zorgt er tevens voor dat de accu meer energie kan leveren dan andere fietsaccu’s van dezelfde grootte. Een ander voordeel is dat er minder zelf ontlading optreedt bij een lithium accu.

Wil je liever een zwaardere elektrische fiets accu waarmee je langer kunt fietsen? Dat kan! Op veel Stella e-bikes is een accu upgrade mogelijk.

Hoeveel kilometer kan ik fietsen?

Als je een elektrische fiets hebt, dan is het natuurlijk fijn als de fietsaccu een behoorlijke tijd meegaat. Je wilt natuurlijk niet dat je onderweg moet opladen, en dat weten wij. De actieradius van een elektrische fiets geeft aan hoever je kunt rijden zonder de fietsaccu te hoeven opladen. Hoe meer watt/uur, hoe hoger de actieradius van jouw elektrische fiets. Met onze standaard 14,5 Ah accu kun je een flinke tocht maken tot 150 kilometer. Na de upgrade is de actieradius zelfs tot 185 kilometer. Zo kun je nog meer genieten van jouw elektrische fiets.

Invloed op je actieradius

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de actieradius.

  • Ondersteuningen
  • Weerstand
  • Schakelgedrag
  • Gewicht

Opladen van de fietsaccu

Je gaat natuurlijk altijd goed voorbereid weg van huis met een volle accu. Het kan zijn dat onderweg het opladen van jouw elektrische fiets toch nodig is. Dit is uiteraard mogelijk, want in heel Nederland zijn in de loop van tijd meer dan 2.000 oplaadpunten geplaatst en er komen er steeds meer bij. De oplaadpunten staan bij cafeetjes, hotels, langs fietsroutes en op andere centrale locaties.

Wij raden je aan de fietsaccu direct op te laden wanneer deze leeg is. Bewaar je de accu leeg, dan kan dit in het nadeel zijn voor de levensduur van de accu. Echter zijn de accu’s van Stella van hoogstaande kwaliteit en treedt er nauwelijks tot geen zelfontlading op. Je kunt met een gerust hart de opgeladen accu voor een lange tijd wegleggen.

Let wel goed op de temperatuur, het is verstandig de accu in een droge omgeving te bewaren, het liefst op kamertemperatuur. Een laatste tip die wij je meegeven is om de accu weer op te laden voor gebruik wanneer deze een tijd niet gebruikt is, zo voorkom je dat je onderweg een lege accu aantreft!

Meer informatie over het in topstaat houden van je elektrische fietsen lees je in onze E-bike aankoopwijzer

 

1 De standaard garantie op accu's van de genoemde merken is gecontroleerd op 5 mei 2017.

* 3 jaar accugarantie geldig bij aanschaf van een nieuwe Stella e-bike aangeschaft na 8 mei 2017.