Deelnemen aan het Nationale Fietsplan? Zo werkt het!

Deelnemen aan het Nationale Fietsplan? Zo werkt het!

  • Bij aankoop van uw Stella e-bike heeft u samen met de verkoper van Stella het NFP Fietsformulier volledig ingevuld. Dit formulier kunt u opvragen bij uw werkgever.
  • Vul de Aanvulling op de Arbeidsovereenkomst (AAO) in. Op de AAO vult u in welke brutoloon(bestanddelen) u wilt ‘verrekenen’ met het fietspakket.
  • U levert het ingevulde NFP Fietsformulier en de ingevulde Akte van Benoeming in bij uw leidinggevende of werkgever.
  • Uw werkgever bepaalt of er voldoende aanname is dat u de e-bike gaat gebruiken voor woon-werkverkeer. Als dat zo is, ondertekent uw werkgever beide formulieren. Hier krijgt u een kopie van. Uw werkgever dient ook een kopie te bewaren.
  • Uw werkgever stuurt het ingevulde NFP Fietsformulier naar het NFP. Vervolgens wordt de e-bike door NFP besteld bij Stella.
  • Stella neemt contact op met u om de levering te plannen.
  • De e-bike wordt geleverd door een van de bezorgers van Stella. Hebben de e-bike en de eventuele Fietsbonnen en accessoires meer dan de door NFP te vergoeden €1.000,- gekost? Dan betaalt u bij levering het resterende bedrag.
  • De bezorger overhandigt u het NFP Afleverdocument. Dit document moet u tekenen. Dit document is een tegoedbon voor een gratis servicebeurt ongeveer 2 maanden na levering van de e-bike. Daarnaast is het uw voorlopige verzekeringsbewijs, tot dat de polis papieren en bijbehorende voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij binnen zijn.

Voordeel van het Nationale Fietsplan voor de werknemer

Als uw werkgever is aangesloten is bij het Nationale Fietsplan kunt u genieten van een nieuwe fiets met een fiscaal voordeel tot wel 52%.

Met het Nationale Fietsplan koopt u via uw werkgever een compleet fietspakket (fiets, verzekering en fietsbonnen) met belastingvoordeel. U betaalt het pakket met brutoloon (of vakantiegeld, overuren etc.) aan uw werkgever terug. Omdat u met brutoloon betaalt, hoeft u geen inkomstenbelasting te betalen en heeft u maximaal 52% belastingvoordeel.

Iedereen die regelmatig op de fiets naar het werk komt, of dat van plan is, kan meedoen aan het Nationale Fietsplan. Zolang u maar (een deel van) de woon-werkreis fietst.

U heeft fiscaal voordeel op een e-bike tot €1.000,-. Is uw e-bike duurder? Dan is het resterende bedrag voor eigen rekening.