Fietsroute Groningen: door stad en natuur

Groningen: fietsroute door stad en natuur

Tijdens deze fietsroute wisselt de omgeving van stad tot natuur. Zo kun je genieten van prachtige groene natuurgebieden maar ook van de stadse gezelligheid in Groningen.

Lengte fietsroute: 65 km.

Download de fietsroute-kaart: Groningen; stad en natuur.

Op de route

Noordelijk Scheepvaartmuseum

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is een museum in de stad Groningen. Hier leer je alles over de geschiedenis van de scheepsbouw en de scheepvaart in de provincie Groningen.

Nederlands Graanmuseum

In het Nederlands Graanmuseum vind je allerlei zaken uit vroegere tijden die betrekking hebben op de teelt, oogst en gebruik van granen. Het museum heeft ook een grote collectie verschillende graansoorten waarvan sommigen tegenwoordig niet of nauwelijks meer in Nederland te vinden zijn. Leuk om te weten: het museum is gevestigd in de gerestaureerde olie- en korenmolen Woldzigt uit 1852!

Het Noorderplantsoen en Restaurant Zondag

Het Noorderplantsoen is een park gelegen in Groningen. Het park is populair onder gezinnen, sportliefhebbers en wandelaars. In het hart van het park staat Restaurant zondag voorzien van een buitenterras. Hier kun je terecht voor koffie, lunch, borrel en diner. 

Hortus Botanicus Haren

De Hortus Botanicus Haren heeft 20 hectare aan tuinen. Dit is één van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland.