Fietsroute rondje Elburg

Historische stad Elburg

Vanuit Nunspeet fiets je via Doornspijk naar de stad Elburg. Tijdens de route kun je genieten van de uitgestrektste groene weidelandschappen. De stad Elburg biedt de gelegenheid voor het maken van een mooie tussenstop. In het centrum van deze oude Hanzestad loop je door eeuwenoude straatjes waar je diverse historische bezienswaardigheden vindt. Langs de oevers van het Veluwemeer fiets je weer richting Nunspeet. Geniet onderweg van de prachtige groene gebieden langs het water.

Lengte fietsroute: 23 kilometer

Download de fietsroute-kaart: Gelderland, Elburg.

Op de route

Historische binnenstad Elburg

Elburg is een goed bewaarde middeleeuwste stad en staat sinds 1637 vermeldt als één van de Hanzesteden van Nederland. Deze oude stad is een bezienswaardigheid op zich. Binnen de stadsmuren vind je een kaarsrecht stratenpatroon, smalle steegjes, torens, een Vischpoort en muurhuizen. In de haven van Elburg liggen nog oude houten schepen die de herinnering aan Elburgs visserijverleden levend houden.

Eten en drinken in Elburg

In de binnenstad van Elburg zijn diverse horecagelegenheden. Je kan bijvoorbeeld heerlijk lunchen bij Bistro Restaurant Le Papillon, een ijsje eten bij IJssalon Casa Piccola of wat drinken op het terras van Restaurant De Zilverzoen.

Musea in Elburg

  • Museum Sjoel Elburg. Museum Sjoel Elburg is een verhalenmuseum over het (on)gewone dagelijkse leven van joodse families die vanaf 1700 in Elburg hebben gewoond.
  • Het Nationaal Orgelmuseum. Het Nationaal Orgelmuseum is ondergebracht in een middeleeuws stadskasteel. Hier wordt de ontwikkeling getoond van het Nederlandse pijporgel vanaf de Middeleeuwen tot heden.