Fietsroute langs het Sneekermeer

Fietsen langs het Sneekermeer en door de Friese veenpolders

Een prachtige fietsroute langs het Sneekermeer en door de Friese veenpolders. Hier kun genieten van de rust en de ruimte. Op de route kom je twee oude molens tegen: de Mellemolen en de Deelsmolen. De route leid je ook langs gezellige Friese dorpen als Akkrum, Joure, Haskerhorne en Terherne en waar je leuke tussenstops kunt maken.

Lengte fietsroute: 50 km. 

Download de fietsroute-kaart 'Sneekermeer en de Friese veenpolders'.

Op de route

Cafe Kromme Knilles

Café Kromme Krilles is gelegen in het centrum van Akkrum. Een echt dorpscafe waar je naast het drinken van een borrel ook lekker kan eten.

Terras de Koken - Drijfveer & Tusken de Marren

Haventerras De Koken ligt aan het water van jachthaven Tusken de Marren in Akkum. Een mooie plek om onder het genot van allerlei lekkers te genieten van het uitzicht over het water.

Museum Joure

Een klein openluchtmuseum op een monumentaal industrieterrein over vakmanschap, techniek en ondernemerszin. In het museum ervaar je het verhaal over koffie en thee en het al ruim 260 jaar bedrijvige Douwe Egberts. Douwe Egberts bouwde op dit stukje historisch Joure de eerste fabriek. De koffie ruik je hier nog altijd!

Molens: de Mellemolen & de Deelsmolen

De Mellemolen in Akkrum is een zogenaamde spinnenkopmolen. De Mellemolen werd gebouwd in 1849 heeft als functie poldermolen, waarbij op vrijwillge basis de achetrliggende polder wordt bemaalt. De Deelsmolen (of Grevensmolen) staat langs het water in Vegelingsoord en werd gebouwd in 1859. De Deelsmolen is in de regel iedere zaterdag te bezoeken.