Stella's fietsroutes in Friesland

Stella's fietsroutes in Friesland

In de provincie Friesland kun je heerlijk fietsen door de prachtige natuurgebieden die de provincie te bieden heeft. We hebben twee mooie fietsroutes opgesteld. Fiets deze routes en geniet van het Sneekermeer, de Friese Veenpolders en de sfeervolle Friese dorpen! 

Fietsen langs het Sneekermeer en door de Friese veenpolders

Een prachtige fietsroute langs het Sneekermeer en door de Friese veenpolders. Hier kun genieten van de rust en de ruimte. Op de route kom je twee oude molens tegen: de Mellemolen en de Deelsmolen. De route leid je ook langs gezellige Friese dorpen waar je leuke tussenstops kunt maken.

Lengte fietsroute: 50 km.  

Lees meer en download de fietsroute-kaart: Sneekermeer.

Fietsen door het Friese Landschap

Een fietsroute door het noordwestelijke deel van Friesland. Vanuit de hoofdstad Leeuwarden fiets je door diverse dorpen zoals Marssum, Bitgum, Dronrijp en Mantgum. Hier kun je kennis maken met de dorpse gezelligheid van de provincie Friesland. Daarnaast kun je genieten van alles dat het Friese landschap te bieden heeft, zoals uitgestrekte weilanden, grazende koeien, schapen op de dijken, smalle slootjes en prachtige blauwe luchten. Geniet optimaal van de omgeving op een e-bike!

Lengte fietsroute: 55 km.

Lees meer en download de fietsroute-kaart: het Friese landschap.