Fietsen door het Drentse landschap

Fietsen door het Drentse landschap

Een fietsroute vanuit de stad Assen door het Asserbos en het prachtige Drentse landschap richting Hooghalen en Grolloo. Het Asserbos is een prachtig natuurgebied en een van de oudste bossen van Nederland. Het bos is ongeveer 114 hectare groot. Vanaf de binnenstad van Assen ben je al binnen enkele minuten in het bos!

Lengte fietsroute: 45 km.

Download de fietsroute-kaart: Het Drentse lanschap.

Op de route

Drents Museum

Het Drents Museum staat bekend om internationale tentoonstellingen over archeologie, kunst uit de periode 1885-1935 en hedendaags realisme.

Grand-Cafe Restaurant LIFF

LIFF is afgeleid van het Engelse woord LIFE, wat LEVEN betekent. Vanuit het concept Art of LIFF is Grand-Cafe Restaurant LIFF altijd op zoek naar de kunst in iets. De kunst van een heerlijke kop koffie, een lekkere lunch, een bijzonder diner of een gezellige borrel. 

Landgoed Overcingel

Rust en Natuur in het centrum van Assen vind je op Landgoed Overcingel. Het is een particuliere tuin en beschermd natuurgebied met bospark, vijvers, heerstertuin en bloementuin.

Café Restaurant Hofsteenge

Midden in het hart van Drenthe, in een bosrijke omgeving, ligt Grolloo. Dit rustieke dorp is bekend geworden door de bekende bluesband Cuby and the Blizzards, die in 1967 een LP uitbrachten met de titel ”Groeten uit Grolloo”Stamcafé van de bandleden was Café Restaurant Hofsteenge. Nog steeds is Hofsteenge een begrip. Het café restaturant heeft een buitenterras. Hier kun je zowel voor een korte koffie/thee pauze terecht als voor lunch en diner, waarbij Harry Muskee en de overige leden van de legendarische bluesband vanaf de wand goedkeurend toe kijken!

Rolder’s Patathoes

Rolder’s Patathoes staat bekend om haar verse Drentse patat in puntzak. Daarnaast heeft Rolder’s Patathoes een uitgebreid assortiment aan milkshakes, softijs, sorbets en frisdranken.