Wat kost een elektrische fiets?

Wat kost een elektrische fiets?

De prijs van een elektrische fiets kan enorm verschillen. De beste elektrische fiets hoeft niet de duurste te zijn. Bij Stella heb je al een e-bike vanaf €999,-! Ga je een elektrische fiets kopen, dan moet je naast de aanschafprijs, rekening houden met nog wat bijkomende kosten.

Vanaf ongeveer €900,- koop je een e-bike van goede kwaliteit. De beste elektrische fiets hoeft dan ook niet de duurste te zijn. Bij Stella heb je al een e-bike vanaf €999,-! Stella maakt alleen gebruik van A-merk onderdelen, waardoor je gegarandeerd bent van de beste kwaliteit. Kies je naast kwaliteit ook voor meer luxe en comfort, dan moet je denken aan elektrische fietsen vanaf €1.500,-. Ga je een elektrische fiets kopen, dan moet je naast de aanschafprijs, rekening houden met nog wat bijkomende kosten. De volgende kosten kun je rekenen voor een elektrische fiets: de aanschafprijshet opladen van de accuverzekeringen en onderhoud.

De aanschafprijs

De aanschafprijs van een elektrische fiets verschilt enorm en afhankelijk van veel factoren. Kies je bijvoorbeeld voor een A-merk of voor een B-merk? En wat voor soort motor wil je het liefste? We hebben een aantal punten voor je op een rijtje gezet, die de prijs van een elektrische fiets beïnvloeden:

  • Het merk;
  • Verkoop via dealers of direct bij de fabrikant;
  • De plaats van de motor;
  • De sterkte van de accu;
  • Het aantal versnellingen;
  • Het aantal ondersteuningen;
  • Het display;
  • Kwaliteit van materialen;
  • Het aantal accessoires.

Al deze factoren kunnen van invloed zijn op de prijs van de elektrische fiets.

Je hebt al een Stella e-bike vanaf

€ 999,-

Het opladen van de accu

Het opladen van de accu van een elektrische fiets is niet gratis. Je betaalt immers voor de stroom. Het is echter wel een misverstand dat het opladen van een accu enorm veel geld kost. Sterker nog, de kosten voor het opladen van de accu zijn miniem te noemen. In het meest gunstige geval laad je de accu van je elektrische fiets op voor nog geen €0,10.

Je kunt in de meeste gevallen (afhankelijk van het type) met een volgeladen accu in gemiddeld 100 km rijden en soms zelfs meer. Vergelijk dat eens met een tankbeurt van je auto of scooter!

Bekijk alle actuele prijzen in onze gratis brochure!

Lees alles over onze e-bikes, gewoon thuis op de bank.

Hier sturen we de brochure naartoe