Voordelen elektronische Shimano Di2-naaf

Stella e-bikes met Shimano middenmotor zijn uitgerust met een Di2 naaf. Door het automatisch schakelen fiets je altijd in de juiste versnelling.

Automatisch schakelen met Di2

Het Shimano Steps systeem geeft op basis van cadans en snelheid automatisch een signaal aan de Di2-naaf om naar de juiste versnelling te schakelen. Terwijl jij rustig aan het fietsen bent, vermindert de motor uit zichzelf tijdelijk de kettingspanning zodat de naaf naar de juiste versnelling kan schakelen. Stop je voor het verkeerslicht? Dan schakelt de naaf automatisch terug naar een lichtere versnelling zodat je weer soepel kunt wegfietsen. Dit komt ten goede aan de actieradius van je accu.

 

Waarom kiezen voor Di2?

  • Automatisch en soepel schakelen
  • Fiets altijd in de juiste versnelling
  • Een betere actieradius
  • Onderhoudsvriendelijk

Voordelen Di2

De voordelen van elektronisch schakelen zijn overduidelijk: het schakelen wordt het makkelijker, de fietsen merkt direct wat er gebeurt en het is duurzamer dan mechanische systemen. Schakelen wordt steeds betrouwbaarder en sneller. In de manuele stand toont het display een schakeladvies voor de beste overbrenging, net zoals we kennen uit de auto.

Het elektronische systeem is eenvoudig te bedienen en kost geen kracht meer. Het compacte formaat van de shifters zorgt er bovendien voor dat de kans op beschadiging ervan tot een minimum beperkt blijft. Een belangrijk voordeel van elektronisch schakelen is dat de elektrische kabel niet strekken zoals mechanische kabels dat wel doen. Uiteraard is alle elektronica waterdicht.

Stella e-bikes met Shimano Steps middenmotor

Stella e-bikes met Shimano Steps middenmotor zijn ideaal voor dagelijkse fietstochten en langere afstanden. Shimano Steps is een compleet aandrijfsysteem die laag en centraal op het frame gemonteerd is. Door de aandrijfunit te integreren in de buurt van de bottom bracket, ligt het gewicht laag in het frame. Dat maakt je Stella e-bike goed hanteerbaar. De belangrijkste elektronica zijn ingebouwd in de aandrijfunit, wat zorgt voor een betrouwbaar en weersbestendig systeem. Shimano Steps is een lichtgewicht systeem met een krachtige lithium-ion accu en een intelligent accubeheersysteem. Shimano Steps brengt je verder dan ooit. Juist deze denkwijze maakt Shimano Steps uniek!